TOP
Slider Travel

Algarve, Portugal

algarveHi allemaal! Afgelopen week was in in de Algarve in Portugal, en ik heb het echt enorm naar m’n zin gehad! Het is daar ZO prachtig! Daarom leek het me wel heel leuk om een paar tipjes met jullie te delen! Deze dingen moet je zeker doen als je daar naartoe op vakantie gaat. En als je nog geen vakantie hebt geboekt, is dit misschien wel een heel leuk idee ;)

Praia da Rocha

Wij verbleven bij Praia da Rocha. Een super leuk stukje met een hele gezellige boulevard en prachtige stranden. Je kunt op allemaal verschillende plekjes het strand op, of je kunt (deels door het water) de hele kustlijn aflopen. Op de boulevard zelf zitten ook allemaal gezellige restaurantjes, en nog een paar winkeltjes om lekker rond te kijken.

Cascata Queda do Vigário

De volgende hotspot is Cascata Queda do Vigário, een waterval! Persoonlijk vind ik watervallen echt het meest bijzondere wat er in de natuur bestaat. Dit plekje maakte al mijn dromen waar haha. Het is wel een beetje raar, want als je aankomt met de auto, is het heel lastig te vinden. Toch zit er ergens een paadje verstopt waar je naar beneden kunt lopen! Het is dan ongeveer nog 10 minuutjes lopen naar beneden voordat je bij de waterval en een beekje aankomt. Zeker de moeite waard!

algarve

Praia da Marinha

Praia de Marinha is often listed one of the most beautiful beaches in the world“. Toen ik dit las wist ik zeker dat ik hier heen wilde, haha. We reden na de waterval hier naartoe. Het is een enorme toeristische trekpleister, maar wat was het mooi! Het water is mega blauw (zie ook de eerste foto van deze post). Het is echt een heel fijn plekje! Je moet ook hier best een aardig stuk naar beneden voordat je er bent, maar dat is het helemaal waard!

Lagos

En tot slot Lagos. Lagos is echt een super schattig stadje! Het ligt wel aan de andere kant van de Algarve dan de waterval en Praia da Marinha, maar als je 2/3 dagen een auto huurt is het zeker aan te raden om hier ook heen te gaan! Lagos zit vol met allemaal leuke restaurantjes, schattige boetiekjes en je kunt ook nog langs de markt in de haven lopen. Tipje: blijf niet alleen in het meest toeristische gedeelte, maar verdwaal door de straatjes. Er zijn heel veel hippie tentjes te vinden, en de straten zijn volgespoten met de mooiste graffiti kunstwerken.

Zijn jullie wel eens in de Algarve geweest?

«

»

2 COMMENTS
  • Mieke | mieksmind
    3 jaar ago

    Te gek! Ik ben op vakantie geweest vroeger in de Algarve, erg mooi gebied. In Albufeira ben ik ook eens geweest en nu staat Lissabon op de planning. Trouwens jouw body- wauw! je ziet er prachtig uit.

  • Kelly
    3 jaar ago

    Wat prachtig! Ik ben nog nooit in Portugal geweest.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *