TOP
Personal Slider

Hoe ik ‘in shape’ blijf!

Hi allemaal! Voor vandaag leek het me wel leuk om met jullie te delen hoe ik er voor zorg dat ik in shape blijf. Het is bijna zomervakantie, iedereen heeft bikini-stress, I get it. Maar hoe chill is het om gewoon het hele jaar door aan jezelf te werken, zodat je je in de zomer nergens meer druk over hoeft te maken? Ik deel mijn tips met jullie!

in shape

Blijf in beweging!

Oké, de eerste tip. Heel simpel eigenlijk: blijf in beweging. Wat ik hiermee bedoel is dat je moet proberen niet te lui te zijn. Neem eens de trap in plaats van de roltrap. Ga op de fiets in plaats van met het openbaar vervoer. Maak eens een avondwandeling in plaats van op de bank tv te kijken. Dit zijn gewoon hele kleine dingetjes, maar die werken wel! Je geeft je lichaam net wat meer beweging, je verbrandt net iets meer, en in het grote plaatje scheelt dit enorm! Zelf loop ik heel veel voor werk, en ik probeer gewoon vaak een stukje te lopen of fietsen, in plaats van het OV te pakken. Je hebt helemaal geen sportschool nodig ;)

Water, water, water

Misschien een beetje een random tip, maar drink veel water! Ik drink persoonlijk bijna alleen maar water en thee. Natuurlijk neem ik wel eens frisdrank of een wijntje, en ook ik kan op maandagochtend echt niet zonder koffie haha… Maar probeer hier geen gewoonte van te maken. Water en thee zorgen er voor dat alles lekker doorspoelt, er zitten nul tot weinig caloriën in, en het is ook super goed voor je huid!

Let op je eten

Met beweging en veel water drinken kom je een aardig eindje, maar dat is natuurlijk niet alles. Voeding is ook super belangrijk! Je kunt nog zo veel bewegen, maar als jij elke avond met McDonalds of een pizza  (of allebei) op de bank zit heeft het niet zo veel zin. Dingen die ik bijvoorbeeld veel eet zijn: yoghurt, crackers, kipfilet, fruit en groentes. Andere dingen als brood, chips en chocolade eet ik heel weinig, maar ook omdat ik het gewoon niet echt lekker vindt, haha. Wat ik ‘s avonds eet is heel variërend, en dat is denk ik ook het beste.

Hou het leuk

Als aanvulling op mijn puntje hierboven wilde ik nog wel even toevoegen dat het ook leuk moet blijven. Je hoeft niet elke dag alleen maar gezond te eten, en jezelf te verbieden om ongezonde dingen te eten. Als ik zin heb in een ijsje, eet ik gewoon lekker een ijsje. Natuurlijk moet je wel een beetje opletten, maar laat het niet je leven overnemen. Je moet ook gewoon kunnen blijven genieten :).

Wat doen jullie er aan om in shape te blijven?

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *