TOP
Personal

18 dingen die ik leerde in 2018

Hi allemaal! Long time no see, maar ter ere van het nieuwe jaar leek het me wel leuk om weer eens wat te schrijven, ook al zitten we al weer 3 weken in 2019. Echt bizar hoe snel dat gaat. In het afgelopen jaar ben ik weer een stukje wijzer geworden. Natuurlijk zijn er nog genoeg dingen die ik niet weet, maar toch leek het me wel leuk om mijn belevingen met jullie te delen. 

 1. Niet iedereen gaat je aardig vinden – dit vind ik nog steeds moeilijk te accepteren, maar ja, life ;)
 2. Je hoeft niet altijd aardig te zijn – de andere kant van het verhaal. Je hoeft ook niet onaardig te zijn, maar er is niks mis met eerlijkheid of voor jezelf opkomen.
 3. Vrienden zijn alles – echt, een goeie vriendengroep om je heen is zo fijn en belangrijk!
 4. Verander niets aan jezelf – afgelopen jaren heb ik mijn haar geverfd, en vaak nep nagels gehad, maar eerlijk is eerlijk: ik was blij als mijn haar eindelijk weer mijn eigen kleur was en mijn nagels eraf waren.
 5. Er zijn belangrijkere dingen – soms kan ik me zo druk maken om kleine dingetjes, terwijl dat echt totaal niet nodig is. Er zijn vaak veel belangrijkere dingen aan de hand om je heen.
 6. Niet iedereen heeft altijd het beste met je voor – ik ben heel naïef en vind vaak iedereen leuk, maar soms is het wel handig om iets voorzichtiger en afstandelijker met mensen om te gaan.
 7. Schaam je niet – schaam je niet voor wat jij leuk vindt om te doen, waar jij van houdt of wat jij mooi vindt. Iedereen is daar anders in, dus waarom zou je je inhouden of dat verbergen?
 8. Er wordt over je gepraat – hier heb ik helaas ook ervaring mee. Mensen die het niet eens zijn met mijn keuzes of hoe ik ben. Blijkbaar is het allemaal heel belangrijk wat er in mijn leven gebeurt.
 9. Selflove – ik merk echt zodra ik blij ben met mezelf, dat ik ook veel leuker ben naar andere mensen. Zelfvertrouwen hebben is super lastig, maar wel heel belangrijk.
 10. Onverstandig zijn mag ook wel eens – je hoeft je niet altijd aan de regels te houden. Ga een keertje brak naar werk, doe iets wat niet mag, leef je uit. Het leven is te kort om altijd maar netjes te zijn ;)
 11. Sommige dingen werken gewoon niet – hoe graag je ook zou willen dat het wel werkt, sommige dingen werken gewoon niet. En dat is ook prima.
 12. Kwaliteit boven kwantiteit – dit geldt echt voor veel dingen. Kleding, vrienden, spullen. Kwaliteit is zo veel belangrijker dan kwantiteit. Je hebt veel meer aan goede kleding waar je lang mee doet, of een paar vrienden die je alles kunt vertellen in plaats van 40 vrienden die je eigenlijk maar half vertrouwt.
 13. Tijd voor jezelf – is ook heel belangrijk! Soms moet je je gewoon even terugtrekken en lekker jezelf verwennen. Even een masker op je gezicht, lekker in bad of alleen shoppen. Dat is best fijn!
 14. Bij twijfel niet doen – het beste advies wat ik ooit van mijn oma kreeg.
 15. Denk op de lange termijn – oké dit is misschien een beetje in strijd met het ‘onverstandig zijn’, maar. Soms kunnen dingen vervelend zijn, maar is het wel verstandig om hier aan vast te houden. Bijvoorbeeld school, stage, werk. Logisch dat je soms geen zin hebt om te gaan, maar dat is dan vaak op de lange termijn wel het beste!
 16. Maak duidelijk wat je wilt – Het slaat nergens op om mensen aan het lijntje te houden, en ook voor jezelf opkomen als je het ergens niet mee eens bent is belangrijk!
 17. Zoek wat jou energie geeft – als je de hele tijd moe bent heeft dit vaak te maken met dat je niet genoeg energie krijgt van je dagelijkse bezigheden. Zodra je iets vindt waar je mega enthousiast over bent zul je merken dat je veel meer energie hebt en beter in je vel zit!
 18. Hard work pays off – heel cliché, maar echt, als je iets wilt kun je het, hoe moeilijk het ook lijkt!

Hoe was jullie 2018?

«

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *